תחרות פורים • צמת באונטי – ביילי, בני ברק

    ביילי 1 Comment on תחרות פורים • צמת באונטי – ביילי, בני ברק
    13:30
    17.05.24
    קובי פינקלר No Comments on קצינים מספרים על קרבות ג'בליה: "הלחימה האלימה ביותר"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מרכיבים:
    לבצק (כמות שמספיקה ל-4 עוגות):
    1/2 6 כוסות קמח
    קוביית שמרים של שמרית
    1 כוס סוכר
    200 גרם חמאה
    1/3 1 כוס חלב פושר
    4 ביצים בגודל M
    כפית מלח
    למלית קוקוס (הכמות מספיקה ל-4 עוגות)
    2 כוס חלב
    1/2 1 כוס סוכר
    80 גרם חמאה
    2 כפיות תמצית וניל
    400 גרם שבבי קוקוס
    למלית השוקולד (בכמות ל-4 עוגות)
    6 חבילות שוקולד חלב

    לציפוי:
    ביצה טרופה + כף מים

    אופן ההכנה:
    1. הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים את הסוכר ואת הביצים.
    2. מחממים את החלב והחמאה למשך דקה במיקרו או בסיר ומוסיפים לקערת המיקסר ויחד איתם את המלח.
    3. מעבדים את כל מרכיבי הבצק 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק, רך ומבריק, ומעט דביק.
    מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר כחצי שעה להתפחה.
    לאחר מכן מעבירים את הקערה המכוסה למקרר למשך לילה, או לפחות 4 שעות.
    הקירור מומלץ מאוד כי אז מתקבל בצק פחות דביק ונוח לעבודה. מי שממש ממהר יכול להסתפק
    בהתפחה של שעתיים אבל קחו בחשבון שהבצק יהיה דביק יותר ויהיה צורך ביותר קמח בעת קימוח משטח העבודה.
    4. הכנת מלית הקוקוס: בסיר קטן מרתיחים חלב וסוכר. כשהסוכר נמס מנמיכים את האש,
    מוסיפים את החמאה ותמצית וניל, ולאחר שהחמאה נמסה מכבים את האש ומוסיפים את הקוקוס.
    מערבבים טוב ומעבירים לקערה. מצננים לפני השימוש.
    5. מרדדים מחצית מהבצק על משטח מקומח קלות עד לקבלת מלבן שיספיק גם למלית וגם לשוליים
    מניחים טבלה וחצי של שוקולד על הבצק ובודקים אם הן יכולות "לשבת" על הבצק באופן שמשאיר מקום לשוליים.
    6. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.

    7. מסמנים בעדינות עם סכין חדה את גבולות מילוי השוקולד ומורחים שכבה נדיבה של מלית הקוקוס
    בגבולות המילוי המסומנים. שימו לב שגובה המלית צריך להיות כסנטימטר.
    8. מניחים מעל הקוקוס טבלה וחצי של שוקולד ומתחילים לחתוך את הרצועות שישמשו אותנו לקליעה, כפי שרואים בתמונה.
    9. מתחילים לקלוע: מקפלים את הקצוות מעל שני צידי טבלאות השוקולד.
    מומלץ למתוח מעט את הבצק תוך כדי הקיפול כדי שלא יהיה עבה מדי..
    לאחר מכן מתחילים לשזור רצועה מימין ורצועה משמאל בצורת X.
    10. ממשיכים לשזור את הרצועות עד שמכסים לחלוטין את המלית.
    11. מכסים את העוגה במגבת ומשאירים לתפיחה של חצי שעה. בינתיים, מדליקים תנור לחום של 160 מעלות טורבו.
    12. מושחים את העוגה, עם כיוון הרצועות, בביצה טרופה ביחד עם כף מים אחת – גם בקצוות וגם בדפנות.
    13. אופים 25-30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה. מומלץ באמצע האפייה לסובב את התבנית.

    בתאבון!!!
    תמונה 028

    עוגת שוקולד וקוקוס חלבית (5)

    עוגת שוקולד וקוקוס חלבית (4)

    עוגת שוקולד וקוקוס חלבית (3)

    עוגת שוקולד וקוקוס חלבית (2)

    עוגת שוקולד וקוקוס חלבית (1)

    עוגת שוקולד וקוקוס חלבית (11)

    עוגת שוקולד וקוקוס חלבית (10)

    עוגת שוקולד וקוקוס חלבית (9)

    עוגת שוקולד וקוקוס חלבית (8)

    עוגת שוקולד וקוקוס חלבית (7)



    1 תגובות

    מיין תגובות